homeMajke Jugovića 20, 78250 Laktaši

Nakon Susreta reprezentacija koji su održani u Beogradu i Sisku, Plivačka reprezentacija BiH nastupila je u Kranju na Četveromeču SLO, SRB, HRV,BIH.

Četveromeč SLO, SRB, HRV,BIH je održan 05.-06.03.2016. u organizaciji Plivačkog saveza Slovenije.

Pravo nastupa imale su kategorije mlađih juniora/kadeta, juniora/omladinaca i seniori/apsolutna.

Na takmičenju je nastupilo oko 220 najboljih seniora, juniora i mlađih juniora iz Slovenije, Hrvatske , Srbije i Bosne i Hercegovine. Našu zemlju predstavljalo je ukupno 33 plivača/plivačice : Marko Babić, Nikola Bjelajac, Amar Borić, Adna Borovac, Nejra Bujak, Nejra Čengić, Jovana Čeprkalo, Mihajlo Čeprkalo, Katarina Ćurlik, Iman Hadrović, Amina Kajtaz, Nejla Karić, Nikolina Kopanja, Marko Kovačić, Aleksa Kriminac, Đenan Lizde, Anida Mahinić, Alen Mahmić, Ilijan Malčić, Lamija Medošević, Hena Mešić, Luka Mirnić, Emina Pašukan, Vedad Ramić, Amar Šapčanin, Angelo Šimić, Natalija Stanojević, Tina Tadić, Edvin Teskeredžić, Elena Trivić, Amer Voljevica, Kosta Vrkeš i Nina Žarković. Stručni štab reprezentacije činili su : Goran Grahovac, Sejbin Brašnjić, Miodrag Čeko i Evelin Avdić, a vođa puta bio je Azur Kuduzović, generalni sekretar PS BiH.

Reprezentacija u Kranju Reprezentacija u Kranju Reprezentacija u Kranju

Reprezentacija BiH zauzela je 4. mjesto. Naši reprezentativci postavili su i nova četiri državna rekorda, Hena Mešić na 100 m leđno ( vrijeme 1:06.51 u kategoriji mlađih juniora i juniora) i 200 m leđno (vrijeme 2:23.11) u kategoriji mlađih juniora, juniora i seniora), Mihajlo Čeprkalo na 100 m leđno (vrijeme 1:01.10 u kategoriji juniora/omladinaca), te Emina Pašukan u disciplini 100 m prsno (vrijeme 1:13.83, kategorija juniora/omladinaca).

U ukupnom plasmanu prvo mjesto zauzela je reprezentacija Slovenije, drugo Hrvatske, a treće Srbije.
Ova vrsta takmičenja odlična je prilika da se najbolji plivači iz regije okušaju sa svojim vršnjacima. Tokom takmičenja upriličen je i sastanak čelnih ljudi sva četiri saveza te je dogovoreno da se ovaj oblik saradnje nastavi, i po mogućnosti proširi i na druga polja.

Takmičenje je već odavno poprimilo tradicionalni karakter, a dogovoreno je da slijedeći domaćin Četveromeča 2017. bude Bosna i Hercegovina, odnosno Plivački savez BiH. Termini koji su u opticaju su mjesec mart 2017. Našem Savezu biće glavni cilj kvalitetno pripremiti organizaciju takmičenja, pokazati se kao dobar domaćin, i stvoriti pretpostavke da Susreti reprezentacija 2017. budu istinski plivački praznik koji će privući rekordan broj učesnika do sada.

Plivački savez BiH upućuje iskrene čestitke svim našim reprezentativcima i stručnom štabu bh.tima.

Logo PS BiH.

Plivački savez
Bosne i Hercegovine

Пливачки савез
Босне и Херцеговине

  • Majke Jugovića 20
    78250 Laktaši
  • psbih@yahoo.com