homeMajke Jugovića 20, 78250 Laktaši

Završen Susret reprezentacija BiH-HRV-SLO-SRB
U Banja Luci je 25/26.03.2017. na Gradskom olimpijskom bazenu održan Susret reprezentacija Bosne i Hercegovine,

Hrvatske, Slovenije i Srbije. Domaćin je bio Plivački savez BiH, a učestvovalo je 265 takmičara, što je najveći broj do sada na ovim takmičenjima.
Ukupni pobjednik Susreta bila je reprezentacija Slovenije sa osvojenim 1621 bodom, druga je bila reprezentacija Hrvatske sa 1311,50 bodova, treća Srbija sa 1298 bodova, a četvrta Bosna i Hercegovine sa 691 osvojenim bodom.
U kategoriji kadeta prvi su bili Slovenci i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U juniorkama prve su bile Slovenke, a najbolji juniori bili su članovi reprezentacije Srbije. U seniorskoj konkurenciji kod žena najuspješnije su bile reprezentativke Slovenije , dok su reprezentativci Srbije u toj konkurenciji bili najbolji. Vrijedi istači da su u konkurenciji juniorki naše reprezentativke zauzele treće mjesto, ispred ekipe Hrvatske.
Inače, takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi, dobroj organizaciji, te su svi učesnici izrazili veliko zadovoljstvo. Ukupno je oboreno 7 državnih rekorda u pojedinačnoj konkurenciji, te 14 u štafetama. Rekorde u pojedinačnoj konkurenciji postavili su: Nikola Bjelajac 50m slobodno (23.12), Mihajlo Čeprkalo u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u disciplini 100m delfin (54.89), Lamija Medošević seniorski rekord u disciplini 100 m slobodno (57.17), Nejla Karić rekord u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u disciplini 800 m slobodno (9:06.64), te srbijanska reprezentativka Seke Zita u kategoriji djevojčica do 14 godina u disciplini 50 m slobodno (27.45).
I ovoga puta takmičenje poput Susreta reprezentacija pokazalo je svu draž reprezentativnog nadmetanja, bilo je mnoštvo lijepih i atraktivnih trka, a postavljeno je nekoliko odličnih vremena. Posebno vrijedi istači da je ovo bila najbrojnija bh.selekcija koja je ikada nastupala na nekom takmičenju. Čestitamo svim našim predstavnicima, 60 plivačica i plivača, te njihovim trenerima, na dobrim rezultatima, te dostojnom predstavljanju Plivačkog saveza BiH.
Slijedeći Susreti reprezentacija bit će održani u Beogradu 2018-te godine.

Logo PS BiH.

Plivački savez
Bosne i Hercegovine

Пливачки савез
Босне и Херцеговине

  • Majke Jugovića 20
    78250 Laktaši
  • psbih@yahoo.com