homeMajke Jugovića 20, 78250 Laktaši

Svečanošću u Rio de Janeiru otvorene su 31. ljetne olimpijske igre.


Ove godine, Olimpijada se prvi put održava u Južnoj Americi. Zemlja domaćin je Brazil, a svečano otvorenje održano je na jednom od najpoznatijih stadiona na svijetu, na Maracani. Na istom stadionu održat će se ceremonija zatvaranja gdje će se najaviti sljedeća Ljetna olimpijada, koja će se za četiri godine održati u Tokiju.
Na Olimpijadi će nastupiti više od 10.500 sportista iz čak 206 zemalja, a na svečanoj ceremoniji predstavili su se i takmičari iz Bosne i Hercegovine. Boje naše zemlje na smotri najboljih sportista svijeta predstavljat će 11 takmičara, a zastavu BiH na ceremoniji otvaranja nosio je najbolji bh. atletičar Amel Tuka kao i plivači Mihajlo Čeprkalo i Amina Kajtaz, atletičari Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Lucia Kimani, džudistkinja Larisa Cerić, streljačica Tatjana Đekanović i teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić
Prvog takmičarskog dana je nastupila i naša plivačica Amina Kajtaz u disciplini 100 metara delfin isplivavši tu dionicu u vremenu 01:01,67 što je bilo dovoljno za 36 mjesto od 45 plivačica koje su nastupile u toj disciplini.

rio3

rio1

rio2

rio4

rio5

Logo PS BiH.

Plivački savez
Bosne i Hercegovine

Пливачки савез
Босне и Херцеговине

  • Majke Jugovića 20
    78250 Laktaši
  • psbih@yahoo.com