homeMajke Jugovića 20, 78250 Laktaši

S neizmjernom tugom obavještavamo bh.plivačku javnost da je naša istaknuta plivačica Ana Čučković nastradala u saobraćajnoj nesreći,

danas, 30.05.2016. u poslijepodnevnim satima na magistralnom putu Trebinje-Herceg Novi.

Iznenadna smrt ove talentovane i veoma uspješne plivačice potresla je cijelu bh.plivačku scenu.
Ana Čučković (1998), bila je član PK Leotar iz Trebinja i repreprezentacije BiH. Jedna od najuspješnijih plivačica u BiH nedavno je proglašena za najperspektivniju sportistkinju Republike Srpske. Ana je bila višestruka prvakinja BiH i RS, te rekorderka u disciplinama 50 i 100 m prsno, osvajačica brojnih medalja sa domaćih i inostranih takmičenja, a nekoliko puta nastupala je i za reprezentaciju BiH.
Posljednji nastup za svoj klub imala je 12/13. marta ove godine na Zmskom prvenstvu RS gdje se okitila zlatnom medaljom i titulom prvakinje RS u njenoj najboljoj disciplini 50 m prsno.
Ana je bila uzor, primjer i inspiracija mnogim plivačicama u BiH i regiji, svojim blistavim rezultatima skrenula je na sebe pažnju u najranijim počecima , a mnogobrojne titule i medalje potvrdile su očekivanja plivačkih stručnjaka da se u Trebinju rađa još jedna šampionka. Sunčane obale Trebišnjice i uzavreli hercegovački kamen pamtit će je decenijama, a novim generacijama plivačica i plivača bit će vječna uspomena i primjer.
Bh.plivanje iznenada je osiromašeno, ali i ponosno što su mnoge djevojke i mladići koji su znali Anu i plivali s njom, imali od nje šta naučiti i slijediti je. Vjerujemo da će njeni kolege i prijatelji dugo sa sjetom i pijetetom nositi u mislima njen vedri osmjeh i plivačku hrabrost.
Njenoj neutješnoj porodici i članovima PK Leotar upućujemo iskreno saučešće , a našoj dragoj Ani želimo vječiti spokoj.

Draga Ana, nećemo te zaboraviti!

Počivaj u miru naša šampionko!

Logo PS BiH.

Plivački savez
Bosne i Hercegovine

Пливачки савез
Босне и Херцеговине

  • Majke Jugovića 20
    78250 Laktaši
  • psbih@yahoo.com