homeMajke Jugovića 20, 78250 Laktaši

U glavnom gradu Velike Britanije održat će se Evropsko seniorsko prvenstvo u plivanju od 16-22.maja. U Londonu će pored predstavnika iz više od 45 zemalja Evrope nastupiti i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Takmičenje se održava na London Aqutics Centre Queen Elitabeth Olympic Parku gdje su održane i Olimpijske igre 2012. godine.
Boje BiH braniće plivačice i plivači iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara i Tuzle: Ilijan Malčić rođen 1996.godine (APK 22.april Banja Luka), Adi Mešetović rođen 1997.godine (PK Olymp), Amina Kajtaz rođena 1996.godine (PK Velež), Nejla Karić rođena 2001.godine (GKVS Sarajevo) i Emina Pašukan rođena 2001.godine(PK Bosna Sarajevo). Naše najbolje plivačice i plivači nastupit će ukupno u 17 pojedinačnih disciplina, te jednoj štafetnoj 4 x 100 slobodno mješano (dva plivača i dvije plivačice). Trener reprezenatcije BiH je dr.Goran Grahovac, a vođa puta Igor Bilas. Reprezentacija na EP London 2016. kreće u subotu iz Banja Luke.
Inače, naši takmičari su se kvalificirali za nastup u Londonu na osnovu isplivanih A i B seniorskih normi koje je postavio Stručni odbor PS BiH, a svi su državni seniorski rekorderi i višestruki prvaci Bosne i Hercegovine. Nastup na Evropskom prvenstvu bit će sjajna prilika za novo dokazivanje.
PS BiH, koji je organizator odlaska naših predstavnika u London, želi svim reprezentativcima i Stručnom štabu sretan put i dobre rezultate.

Logo PS BiH.

Plivački savez
Bosne i Hercegovine

Пливачки савез
Босне и Херцеговине

  • Majke Jugovića 20
    78250 Laktaši
  • psbih@yahoo.com