homeMajke Jugovića 20, 78250 Laktaši

REPREZENTATIVCI BIH KOD MINISTRA OSMANOVIĆA

U ponedjeljak 21.05.2018. godine je ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović primio predstavnike Plivačkog saveza BiH i naše juniorske reprezentativce učesnike Balkanijade. Prijem je održan u Vijeću ministara BiH u Sarajevu.

Ministar Osmanović, koji je inače bio predsjednik Organizacionog odbora Balkanijade u Sarajevu, čestitao je našim reprezentativcima na velikom uspjehu koji su postigli na Balkanijadi, osvajanjem 11 medalje, 1 zlatne, 5 srebrenih i 5 bronzanih. Istaknuo je kako je ovo veliki rezultat za bh. plivanje i sport u BiH generalno, te ga posebno raduje činjenica da se radi o juniorskoj selekciji, što je najava dobrih rezultata u plivanju i u budućnosti. Podsjećanja radi, dr. Osmanović primio je i prošle godine naše reprezentativce nakon nastupa u Sofiji i postignutih odličnih rezultata. I jučerašnji susret u Vijeću ministara protekao je u duhu iskrenog priznanja našim plivačicama i plivačima što se već drugu godinu u kontinuitetu ostvaruju sjajni rezultati.

Pored ministra Osmanovića prijemu je prisustvovao i Suad Džafić, pomoćnik ministra za sport, a ispred PS BiH generalni sekretar Azur Kuduzović i potpredsjednik PS BiH Edhem Pašukan, te juniorski reprezentativci koji su učestvovali na Balkanijadi u Sarajevu predvođeni trenerom Evelinom Avdićem. Djelatnici Ministarstva obećali su podršku PS BiH i našim sportistima, dok su predstavnici PS BiH i naši plivači poručili kako će svojim rezultatima, kao što su ovi na Balkanijadi, „natjerati“ sve nadležne strukture da obrate veću pažnju bh. plivanju.

 

 

 

 

Logo PS BiH.

Plivački savez
Bosne i Hercegovine

Пливачки савез
Босне и Херцеговине

  • Majke Jugovića 20
    78250 Laktaši
  • psbih@yahoo.com